Patlıcan Salatası Tarifi
Patlıcan ile et birbirini tamamlayan ve birbirine yakışan iki malzeme. Bu nedenle ne zaman dışarıda mangal yapmaya gitsem etin yanında ilk olarak yaptığım şey patlıcan salatası olur. Közlenmiş patlıcanla yapılan bu salata her zaman ilk önce biten salata olur.
Közlenmiş patlıcanın füme tadı ile mangalın füme tadı etin lezzetini artırır. Her zaman evde bile olsa mümkün mertebe patlıcanları közlemeyi tercih ederim. Size de bu lezzetli salatayı öneririm. Şimdiden afiyet olsun.
Patlıcan Salatası Malzemeleri
Dört adet patlıcan
İki adet paprika biber ( kırmızı biber)
Beş diş sarımsak
Bol maydanoz
Bir tutam yeÅŸil nane
Dört adet yeşil soğan
Bir tutam dere otu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
iki adet domates
Zeytin yağı ( Biz her seferinde zeytin yağını yanımıza almayı unutuyoruz. O zaman mangaldaki etlerin yağını kullanıyoruz. Siz unutmayın bence.)
Patlıcan Salatasının Yapılışı
İlk önce patlıcan, domates, paprika ve sarımsaklar közlenir. Közlenmiş malzemeleri her zaman ateşin üzerinden alıp bir poşetin içerisinde 10- 15 dakika kadar bekletirseniz közlenen sebzelerin kabukları çok daha kolay soyulur.
Poşette bekleyen közlenmiş sebzelerin kabukları soyulur. Bu aşamada çok titiz olmanız gerekmez her zaman bir miktar yanık kısımların kalması salataya o istediğimiz füme tadını katar.
Soyulan sebzeler istenilen büyüklükte doğranır.
Yeşil malzemeler, domates ve sarımsaklar da doğranıp salatanı içerisine ilave edilir.
Son olarak patlıcan salatasına tuz, baharatlar ve zeytin yağı da ilave edilerek patlıcan salatası servis edilir.
AFİYET OLSUN.
ÇOK ÖNEMLİ NOT: Mangalı yedikten sonra top oynamayı unutmayın. Top yoksa koşun, hoplayın , zıplayın, mutlaka bir şey yapın.