İtalyanın en sevilen yemeklerinden birisi olan polenta aslında karadenizde yapılan kuymağı andırır. Aralarındaki fark ise polentanın biraz daha iri mısır unundan yapılması, tereyağının ve peynirin sonradan eklenmesidir.
Bu tarif vejeteryanlar için oldukça lezzetli bir yemek. İçerisinde protein içermese de soya sosu ve polenta içerisinde kullanılan peynir sayesinde hem besleyici hem de lezzetli. Polentayı et suyunda yapabileceğiniz gibi eğer vegansanız sadece su ile de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 ölçek polenta için iri çekilmiş mısır unu
4 ölçek et suyu
50 g rendelenmiş keçi peyniri
30 g tereyağ
1 büyük boy soğan
3 kırmızı paprika biber
3 adet yeşil dolmalık biber
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı dark soya sosu
karabiber
kimyon
zeytin yağı
HAZIRLANIŞI
Soğan ve biberler irice doğranır. Bir tavaya zeytin yağı ilave edilerek ilk önce soğanlar daha sonra biberler yüksek ateşte sotelenir. Sebzeler sotelendiğinde içerisine soya sosu ilave edilir. Birkaç kez alt üst edilerek karıştırılır ve sebzeler ocaktan alınır. Bu esnada et suyu bir tencereye konularak ocağa alınır. Et suyu kaynamaya başladığında sürekli aynı yönde karıştırılarak yavaşça mısır unu ilave edilir. Mısır unu koyulaşıp baloncuklar çıkarmaya başladığında içerisine tereyağ ve peynir rendesi ilave edilir. İçerisine son olarak bir tutam muskat ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Polenta akışkan bir kıvamdayken servis tabaklarına alınır. Üzerine sotelenmiş sebzeler konulur. Son olarak dereotu ile süslenerek servis edilir. Herkese afiyet olsun. Yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz.